
Τί είναι η γιόγκα, λοιπόν;
Η γιόγκα είναι μια ένωση. Ένωση του υπέρτατου και του εαυτού μας. Ένωση του σώματος, του μυαλού και του εσώτερου εαυτού μας.
Φανταστείτε το σώμα μας, σαν ένα όχημα, όπου το μυαλό είναι ο οδηγός του. Το σώμα μας (το όχημα) δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τον οδηγό του (το μυαλό). Το ένα εξαρτάται από το άλλο. Και τα δυο, εργάζονται πάντα, νύχτα μέρα, ως ένα. Μια ένωση.
Μέσα σε αυτή την ένωση υπάρχει και ένα τρίτο στοιχείο. Ο εαυτός. Ο εαυτός, χαρακτηρίζεται από το σώμα και το μυαλό. Χωρίς αυτά, δεν υφίσταται εαυτός. Δουλεύοντας αυτά τα 3 στοιχεία, μπορούμε να επιτύχουμε την απόλυτη ισορροπία.
Σώμα: Σωματική Άσκηση
Μυαλό: Διαλογισμός / Αυτοσυγκέντρωση
Εαυτός: Εξάσκηση της βαθύτερης κατανόησης εαυτού
Μετά την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας, μπορούμε να αγγίξουμε τον υπερ-εαυτό μας. Η ένωση του εαυτού μας με τον υπερ-εαυτό μας είναι ακόμα μια ένωση, η οποία ονομάζεται επίσης Γιόγκα. Πως μοιάζει η βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μου; Είναι η κατάσταση ίσης οπτικής στο όλον. Δηλαδή, η κατανόηση και αποδοχή ότι η ζωή έχει πόνο, ευχαρίστηση, χαρά, λύπη, καλό και κακό, φως και σκοτάδι. Η βαθύτερη αποδοχή της ύπαρξης της αιώνιας ένωσης του ενός και του αντίθετού του για την πλήρη ισορροπία.
Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, δημιουργούνται από τον ίδιο μας τον εαυτό. Πρόβλημα, στη γιόγκα, ορίζεται ο τρόπος που επιλέγουμε να δούμε μια κατάσταση.
Κανείς δεν μας φέρνει πόνο, κανείς δεν μας φέρνει χαρά, ευτυχία ή δυστυχία. Εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, δημιούργησε γύρω σου ένα ευτυχισμένο περιβάλλον. Εάν θέλεις να είσαι δυστυχισμένος, δημιούργησε αντίστοιχα ένα δυστυχισμένο περιβάλλον γύρω σου.
Τελειώνοντας το διάβασμα αυτού του άρθρου, ο κάθε ένας από εσάς έχει καταλάβει τι είναι η Γιόγκα, αλλά αν ερωτηθείτε, να είστε σίγουροι ότι όλοι θα πείτε κάτι διαφορετικό για την έννοιά της. Αυτό συμβαίνει διότι όλοι μας, είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί και δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να περιγράψει κανείς το τι είναι γιόγκα.
Εξασκήσου, γέμισε εμπειρίες και γίνε αυτό που νιώθεις. Διάβασε βιβλία, ρώτα, να είσαι περίεργος/η, αλλά πάρε τη δική σου γνώση. Πως βλέπεις και κατανοείς ΕΣΥ τα πράγματα. Δημιούργησε τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ οπτική.
''Μέσα από κάθε είδος ταξιδιού μας, λαμβάνουμε τη δική μας και μόνο γνώση''.
Add comment
Comments